Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، هرساله در شب پانزدهم ماه مبارک رمضان، مصادف شب میلاد امام حسن مجتبی(ع)، بنابر سنتی دیرین، شاعران از اقصی‌نقاط ایران و جهان، به محضر «حضرت آیت‌الله خامنه‌ای» رهبر معظم انقلاب اسلامی رفته و اشعار خود را قرائت می‌کنند.

اشعاری که شاعران در این محفل صمیمانه می‌خوانند، از موضوعات مختلفی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدح و ستایش پروردگار، مسائل اجتماعی، استکبارستیزی، مدح ائمه اطهار و تأکید بر وحدت مسلمانان از جمله مسائلی است که دستمایه شعر شاعران می‌شود.

در کنار شاعران ایرانی که هرساله در این محفل به شعر خوانی می‌پردازند، شاعرانی از کشورهای دیگر مانند، هند، پاکستان، تاجیکستان، افغانستان و برخی از کشورهای اروپایی نیز اشعار برگزیده خود را در محضر رهبر انقلاب قرائت می‌کنند.

«صفرعلی احمدی»، شاعر افغانستانی یکی از افرادی بود که امسال در محضر رهبر ایران به شعرخوانی پرداخت. وی که شعری را در مدح حضرت فاطمه معصومه (سلام‌الله علیها) قرائت کرد، با استقبال خوبی از سوی آیت‌الله خامنه‌ای مواجه شد.

وی که در کابل زندگی می‌کند، حضور یافتن در این مجلس صمیمی را لطفی از جانب پروردگار برای خود می‌داند و از تجربه حضورش در این محفل نورانی به نیکی یاد می‌کند.

احمدی می‌گوید که از دوران میانسالی، شعر گفتن را آغاز کرده و علاقه‌اش به منقبت‌خوانی او را به این سمت سوق داده است.

وی همزبانی با ایرانیان را مهم‌ترین عامل کشش و علاقه‌اش به شعر و فرهنگ ایران می‌داند و تأکید می‌کند که همواره اشعار از کمک و تجربیات شعرای بنام ایرانی در بهبود و کیفیت خلق آثارش بهره می‌جوید.

این شاعر افغانستانی در مورد حضرت آیت‌الله خامنه‌ای نیز می‌گوید که ایشان به‌شدت در حوزه شعر و شاعری تبحر دارند و با دقت و ظرافتی خاص، ایراداتی را از اشعار همه شاعران می‌گرفتند.

احمدی عقیده دارد که حضور غرب و آمریکا در افغانستان، خطری برای زبان فارسی و فرهنگ اصیل این کشور است و از مردم کشورش می‌خواهد در هر شرایطی وحدت خود را حفظ کنند.

به همین بهانه با این شاعر افغانستانی به گفت‌وگو نشسته‌ایم که در زیر می‌خوانید.

                                                    *مشروح این گفت‌وگو به شرح زیر است*

فارس: خودتان را کمی معرفی کنید؟

احمدی: صفرعلی احمدی هستم؛ شاعر و منقبت‌خوان. بازنشسته‌ام. 12 سال در ایران زندگی می‌کردم اما پس از آن به افغانستان برگشتم و از آن پس تاکنون در کابل زندگی می‌کنم. خداوند به من فرزندی عطا نکرد اما حضور برادرزاده‌هایم به قدری برایم پررنگ بوده که هیچ‌گاه احساس بی‌فرزندی نداشته‌ام.

فارس: از چه زمانی شعر سرودن را آغاز کردید؟

احمدی: منقبت‌خوانی در افغانستان بسیار رواج دارد. منقبت‌خوانی شعرهایی هستند که در وصف ائمه و امامان خوانده می‌شود. این هنر از عشق برمی‌آید و هیچ مکتب و کلاس و شاگرد و استادی ندارد و تنها شوق و علاقه به شعر است.
من تقریبا خیلی دیر به این کار روی‌ آوردم و باید بگویم که از سن 50 سالگی منقبت‌خوان شدم و به آن دنبال شعر گفتن را آغاز کردم و در سال 81 و 82 اولین شعرم را سرودم.

فارس: آیا کسی از خانوده شما به این کار مشغول بوده است؟

احمدی: نه هیچ‌کس نبوده و این علاقه حالت میراثی نداشته است. من عاشق آل‌الله بودم و این شوق و علاقه به شعر گفتنم کمک کرد. من شعری در وصف امام حسین(ع) گفتم که 70 بیت هست و آن را با کمک آقای سازگار و مرحوم حبیب‌الله چایچیان ویرایش کردم و همیشه سعی کرده‌ام از علم و آگاهی این بزرگان و شعرا و انجمن‌های ادبی ایران نکات خوبی را یاد بگیرم.

فارس: آشنایی شما با محفل شعرخوانی شاعران در محضر رهبر ایران به چه صورت بود؟

احمدی: من حدود دو سال گذشته با آقای سعید بیابانکی و مرتضی امیری اسفندقه، از شاعران بنام ایرانی در محفل شعری آشنا شدم. اما قبل از آن شعرای سنتی ایران مرا می‌شناختند چون در گذشته چند بار با آقای سازگار از مادحان مشهور ایرانی برای حضور در مراسم دیدار رهبری با مداحان و ذاکران اهل بیت رفته بودم.

پس از آن کم‌کم با دیگر شعرای ایرانی آشنا شدم و در انجمن‌های ادبی ایران شرکت کردم و همیشه شاعران ایرانی نسبت به اشعار من لطف بی‌دریغ داشتند و من در نگارش و ویرایش همواره از آنان کمک گرفته‌ام.

به دنبال این آشنایی و پس از آنکه برای حضور در محفل رهبری با شاعران ایرانی و قرائت شعر، ابراز تمایل کردم، اشعارم که در مدح اهل‌بیت سروده بودم، مورد توجه آنها قرار گرفت و از حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی به من اطلاع دادند که شعرم برای قرائت در محضر رهبری انتخاب شده است.

فارس: زمانی که متوجه شدید شعر شما برای قرائت در محضر رهبر ایران برگزیده شده است، چه احساسی داشتید؟

احمدی: راستش من فکر نمی‌کردم که شعر من برای قرائت در محضر رهبری برگزیده شود و قبل از آن نیز برخی‌ها به من می‌گفتند ممکن است بخت شما برای شعرخوانی کم باشد. من تا آن موقع هنوز مطمئن نبودم ولی با خودم می‌گفتم همین‌که آنجا حضور یابم و در محضر ایشان باشم برایم افتخاری بزرگ است.

پس از آنکه در جلسه حضور یافتم، آقای مرتضی امیری اسفندقه، به من گفتند که باید شعری را که در وصف حضرت فاطمه معصومه (س) سروده‌ام، در محضر ایشان قرائت کنم.

فارس: آیا در گذشته با این جلسه شاعرانه که در محضر رهبر انقلاب برگزار می‌شود، آشنایی داشتید؟

احمدی: من از گذشته با این آیین شعرخوانی شاعران در محضر رهبر انقلاب آشنایی داشتم. چند بار در گذشته به مراسم دیدار رهبر با مداحان، دعوت شده بودم اما تاکنون خودم تجربه شعرخوانی یا مداحی در محضر ایشان را نداشتم. اما این بار رفتن من به محفلی که رهبری حضور داشتم برایم لطف دیگری داشت که خداوند به من عطا کرده بود.

فارس: فضای حاکم بر جلسه چگونه بود؟ آیت‌الله خامنه‌ای را چگونه یافتید؟

احمدی: ایشان خیلی بزرگوار هستند. من تا قبل از آنکه رهبری را از نزدیک ببینم، علاقه زیادی به ایشان داشتم، اما وقتی ایشان را از نزدیک دیدم، فهمیدم که چقدر در شعر و شاعری اول هستند. چون به چشم دیدم که چه نکات ریزی را از شاعران ایراد می‌گرفتند و این نشان می‌دهد که ایشان تبحر خاصی در زمینه شعر و شاعری دارند.

فارس: ماجرای دعای آیت‌الله خامنه‌ای در حق برادرزاده شما چه بود؟

احمدی: ایشان به شدت رئوف، مهربان و مهمان‌نواز هستند. در همان لحظاتی که در بیت رهبری بودم با من تماس گرفتند از افغانستان و گفتند که برادرزاده‌ام در یکی از انفجارها زخمی شده است، من نیز بسیار ناراحت شدم. وقتی آقای قزوه این موضوع را برای ایشان تعریف کردند، با بزرگواری تمام برای شفای برادرزاده‌ام دعا کردند. این لحظه و دعا برایم قشنگ‌ترین صحنه حضورم در محضر ایشان بود.

فارس: همان‌طور که می‌دانید همیشه در جلسات رهبری مهمانان خارجی در ردیف اول می‌نشینند، فکر می‌کنید دلیل این کار چیست؟

احمدی: این جدا از اینکه مهمان‌نوازی رهبر ایران را می‌رساند، به نظرم به خاطر آن است که دل‌ها به یکدیگر نزدیک شود و مسلمانان کشورهای دیگر به هم معرفی شوند و با هم احساس نزدیکی کنند.

فارس: از بودن در آن جمع چه احساسی داشتید؟

احمدی: من اصلا استرس نداشتم و خیلی خوشحال بودم. برعکس حال و هوای خوشوقتی از ته قلبم داشتم. حال و هوای آنجا حال و هوای بهشتی بود چون تندی وتلخی و حرف‌های زشت در آنجا نبود، اما خبری که از برادرزاده‌ام آمد کمی کامم را تلخ کرد. آرزو دارم این تجربه دوباره برایم تکرار شود.

فارس: شعری که در محضر رهبری خواندید در وصف حضرت معصومه (س) بود. می‌شود آن را قرائت کنید؟

احمدی: من البته بسیار دوست داشتم که در شب ولادت امام حسن مجتبی(ع) شعری در وصف ایشان بخوانم که میسر نشد. اما پس از قرائت این شعرم، حضرت آقا بسیار از آن تمجید کردند و فرمودند که توسل شیرینی بود.

دوای درد بی‌درمان اگر خواهی بیا اینجا
که یابی درد بی‌درمان عالم را دوا اینجا
گرت دردی بود در دل و گر باشد تو را مشکل
بیا دست دعا بردار سوی کبریا اینجا
بیا بر درگه اخت‌الرضا دست توسل زن
که یابی استجابت را پذیرای دعا اینجا
مکن از درد و رنج و ابتلا یادی در این وادی
که خندد مبتلا در هر نفس بر ابتلا اینجا
مشام جان اگر خواهی معطر گرددت باری
بیا تا یشنوی بوی بهشت جانفزا اینجا
گدای درگه معصومه‌ی پاکیزه‌گوهر شو
که از قید تعلق‌ها تو را سازد رها اینجا
بزن دست توسل را به درگاه عطای او
که باشد بحر جود و معدن لطف و عطا اینجا
گدای درگه او شو که گردد شامل حالت
هزاران گونه لطف و رحمت و جود و سخا اینجا
گدای درگه معصومه شو تا در شرف یابی
شهان را بر در لطف و عطایش جبهه‌سا اینجا
بنازم بارگاه دختر موسی‌بن جعفر(ع) را
که خاکش می‌دهد آیینه‌ی جان را جلا اینجا
بود این وادی رحمت که هر ساعت ز هر جانب
به گوش آید صدای جانفزای ربنّا اینجا
در این بیت مقدس با ادب بنشین که اهل دل
زیارت کرده مهدی(عج) را نه یک ره، بارها اینجا
در این بیت مقدس چون شوی واصل مشو غافل
که باشد بارگاه بضعه‌ی خیر‌النساء اینجا
اگر از تربت گم‌گشته‌ی زهرا نشان جویی
گشا چشم بصیرت را که یابی برملا اینجا
به جز این درگه رحمت، کجا پویی؟ که را جویی؟
طبیب اینجا، حبیب اینجا، دوا اینجا، شفا اینجا
در این درگه که لطف حق بود بر جمله ارزانی
چرا بیرون نگردد ز آستین، دست دعا اینجا؟
رهبر انقلاب میان این بیت فرمودند: بارک‌الله. آفرین
چرا بر خود نبالد احمدی کو را عطا کرده
به لطف حضرت معصومه‌اش طبع رسا اینجا
یقین دارم که از احسان دخت موسیِ کاظم
قبول افتاده شعرش ز ابتدا تا انتها اینجا

خدمات ایران به افغانستان بر کسی پوشیده نیست

فارس: نظر شما در مورد فرهنگ و شعرای ایرانی چیست؟

احمدی: ایران امروزه سمبل و الگویی در حوزه‌های مختلف از جمله ادبیات و شعر است و حضور شاعران بنام گواه این موضوع است. در ایران ادبیات بسیار قوی هست و اگر جمعیت این کشور 80 میلیون است،40 میلیون نفر آن شاعر هستند. اما در افغانستان به این گونه نیست.

به نظر من ایران با قدرتی که دارد می‌تواند خیلی از مشکلات را برطرف کند، همان‌گونه که می‌بینیم ایران خدمات بسیار خوبی در افغانستان انجام داده است اما دشمنان نمی‌گذارند که این مسائل کمرنگ دیده شوند.

فارس: نگاه مردم افغانستان نسبت به ایران چگونه است؟

احمدی: مردم افغانستان از دیرباز تاکنون همواره به دلیل همزبانی و هم دین بودن ایران را دوست داشته‌اند و افراد فرهیخته و سیاستمداران افغانستانی نیز همیشه از ایران به نیکی یاد می‌کنند و خدماتی که جمهوری اسلامی ایران به افغانستان روا داشته بر کسی پوشیده نیست. در کل باید گفت با توجه به همه مشکلانی که هست اما مردم افغانستان همواره ایرانیان را دوست داشته‌اند.

سعودی‌ها غلام حلقه‌به‌گوش آمریکا هستند

فارس: فکر می‌کنید حضور کشورهای غربی و آمریکا در افغانستان چه آسیب‌هایی به زبان و فرهنگ مردم این کشور زده است؟

احمدی: آمریکا از همان ابتدا با شعار تفرقه بینداز و حکومت کن به افغانستان آمد. همواره هدف کشورهای غربی و آمریکا تخریب اسلام و مسلمانان است و اینها همه با رهبری و هدایت عربستان سعودی انجام می‌شود. عربستان غلام حلقه‌به‌گوش آمریکاست.

اقدامات آمریکا و غرب در افغانستان به گونه‌ای است که فرهنگ و دین مردم این کشور را نشانه گرفته‌اند و متأسفانه زبان فارسی که میراث گرانقدر از گذشتگان است، در معرض تهدید است. در این میان نقش ایران و کشورهای فارسی زبان در ایجاد همدلی و همزبانی بیشتر با مردم افغانستان برای خروج از دسیسه‌های دشمن بسیار اهمیت دارد.

فارس: به نظر شما مهم‌ترین عامل وحدت میان مردم افغانستان چیست؟

احمدی: متاسفانه امروزه در افغانستان می‌بینیم که بسیاری از دعواها بر سر نژاد و زبان و مذهب هست و اگر به این ایمان داشته باشیم که «مکروا و مکر الله و الله خیر الماکرین» متوجه خواهیم شد که در نهایت این خداست که همه مسلمانان را از این توطئه‌ها و دسیسه‌هایی که وحدت را از میان مسلمانان افغانستان از بین می‌برد، نجات می‌دهد و تنها راه آن چنگ زدن به ریسمان الهی است.

فارس: و حرف آخر؟

احمدی: من دعا می‌کنم که خداوند با لطف و قدرت خود هرچه زودتر ملت مظلوم افغانستان را از این بدبختی نجات دهد و کشور ایران و جمهوری اسلامی را همواره حفظ کند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۶۵۰۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان

همشهری آنلاین - مجید جباری: هفته گذشته بود که با استناد به انتشار تصاویر ماهواره ای، روزنامه همشهری به انحراف آب رودخانه مرزی هیرمند به سمت شوره زار گودزره اشاره و آرزو اشرفی زاده،مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌ زیست کشور نیز در گفت و گو با همشهری آنلاین ضمن تائید این موضوع، از رها نکردن حقابه هامون از هیرمند و هدر دادن آب با انحراف به شوره زارهای آن کشور انتقاد کرد.

حالا علی سلاجقه، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست هم انحراف آب سیلاب از حوضه آبریز هیرمند از سوی افغانستان به سمت گودزره را تائید و اعلام کرد:« با نگاهی به اطراف سازه سد کمالخان متوجه مسیرهایی برای انحراف به بیابان گودزره شدیم و امیدواریم انحراف گودزره را باتوافق هیأت حاکمه افعانستان مسدود کنیم؛ چرا که با این کار وضعیت تالاب‌ها و اکوسیستم های پایین دست در ایران بهتر خواهد شد.»

در همین زمینه بخوانید طالبان حاضر است آب را هدر بدهد اما آب به ایران نرسد | ماجرای تلخ انحراف عمدی بخش عمده‌ای از آب‌های مشترک ایران و افغانستان به سمت شوره‌زارها!

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور هفته گذشته به همشهری گفته بود:« متأسفانه با وجود بارش‌های خوبی که در حوضه هیرمند و کل کشور افغانستان اتفاق افتاده است و رودخانه‌های ورودی تالاب هامون، وضعیت مناسب و سیلابی دارند، اما دستکاری‌هایی که در بالادست اتفاق افتاده و انحراف آبی که به وسیله بندهای انحرافی ایجاد شده، باعث شده است که آب از مسیر طبیعی خود منحرف شده و مسیر طبیعی را طی نکند.»

تصویر ماهواره ای از انحراف آب به بیابان های گودزره در افغانستان

در گفت‌وگوی همشهری آنلاین با اشرفی‌زاده اعلام شد: «مسیر طبیعی آب در این حوضه آبریز به این صورت است که آب باید از رودخانه هیرمند وارد ایران شده و تالاب هامون را سیراب کند. در ادامه از طریق رودخانه شیرین به افغانستان برگردد و وارد گودزره شود. اما متأسفانه دستکاری در مسیر طبیعی و ‌تامین نشدن حقابه پایین‌دست، این مسیرطبیعی را منحرف کرده است.»

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست، این اقدام افغانستان را نظر حقوق عرف بین‌الملل محکوم دانست و اعلام کرد:«در این زمینه اعتراض خود را اعلام کرده‌ایم.»

این مدیر سازمان حفاظت محیط زیست همچنین از مکاتبه برای پیگیری‌ سازمان محیط زیست از مراجع ذی‌ربط (وزارت امور خارجه) برای پیگیری انحراف آب هیرمند به شوره‌زار گودزره خبر داد.

گودزره یک شوره‌زار است و از نظر اکولوژیکی هیچ ارزشی ندارد. این پهنه آبی به‌دلیل واقع شدن در انتهای حوضه آبریز، ارزش اکولوژیکی ندارد و معیشت مردم منطقه هم هیچ‌وقت وابسته به آن نبوده است. درمقابل، اما تالاب بین‌المللی هامون به‌ عنوان ذخیره زیست کره که در کنوانسیون رامسر ثبت شده، ارزش اکولوژیکی بسیار بالایی دارد و به لحاظ عرفی و قوانین بین‌الملل، انحراف مسیر طبیعی هیرمند محکوم شده است.

کد خبر 849162 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها ایران و افغانستان تالاب خبر ویژه افغانستان طالبان سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران رود هيرمند

دیگر خبرها

  • ورود انبوه اتباع غیرمجاز افغانستانی به ایران تبعاتی برای سایر اتباع مجاز دارد
  • برپایی نمایشگاه خوشنویسی جمعی از هنرمندان افغانستانی و ایرانی در قم
  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • ایران دیگر ظرفیت پذیرش اتباع افغانستانی جدید را ندارد
  • حاکمیت کنونی افغانستان زمینه بازگشت مهاجران از ایران را فراهم کند
  • عزاداری مهاجرین افغانستانی همزمان با شهادت امام جعفر صادق(ع)
  • اجتماع بزرگ صادقیون در مشهد الرضا
  • رهبر انقلاب در حاشیه نامه یکی از مسوولان امور قرآنی چه نوشتند؟
  • تأکید رهبر انقلاب بر فهم معانی کلام خداوند در کارهای قرآنی
  • گشایش بزرگترین نمایشگاه قرآنی در افغانستان